Firmaets historie

1979 – W. Ratje Frøskaller ApS stiftes af Esther og Werner Ratje.
2008 – 2. generation, Bettina og Michael Ratje, overtager det familieejede firma.
2015 – Familefirmaet sælges til Orkla Care, der i dag viderefører de kendte produkter.

Gavnlige Psyllium frøskaller

Werner Ratje opdagede ved en tilfældighed den gavnlige effekt af Psyllium frøskaller. Han mødte en indisk forretningsmand, der opløste et pulver af disse frøskaller i et glas vand. Pulveret gjorde, at hans mave bedre kunne klare besøget i Danmark, forklarede han. Det vakte Werner Ratjes nysgerrighed, og han og hustruen søgte mere viden i litteraturen.

En god mavefornemmelse

Familien Ratje satte sig for at hjælpe flere mennesker til en bedre mavefornemmelse. Når maven er i uorden og fordøjelsen driller, giver det en dårlig trivsel og kan medføre andre problemer i kroppen. Forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og forhøjet kolesterol er nogle af de problemer, HUSK® Psyllium-frøskaller kan være med til at afhjælpe. En velfungerende mave giver en mere balanceret krop og større velvære.

Et godkendt naturlægemiddel

Familien Ratje holdt sig opdateret på den internationale forskning i frøskallernes virkning, og de mange positive effekter af Psyllium frøskaller, og i 1996 godkendte den danske lægemiddelstyrelse så HUSK Psyllium-frøskaller som et virkningsfuldt naturlægemiddel til brug ved forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og forhøjet kolesterol.

I dag anbefaler læger, speciallæger og diætister HUSK® Psyllium-frøskaller, og produktet hjælper også patienter på de danske hospitaler.

Eksport til gavn for endnu flere

HUSK produkterne sælges i flere lande, og forbrugere i hele norden og store dele af Europa har gavn af de fiberrige Psyllium frøskaller.

Hvorfor hedder det HUSK®?

Navnet HUSK® er, lige som produktet, opstået ved en tilfældighed. På engelsk betyder ’husk’ frøskaller (udtales [hɒsk]), men på dansk kom det aldrig til at hedde andet end HUSK, og det giver jo god mening, for det er et navn man aldrig glemmer. HUSK® er et registreret varemærke.