For den der ønsker at bage uden gluten betyder det ofte, at man laver det meste af sin mad fra bunden. Nogle gange er det besværligt og resultatet bliver ikke altid lige så godt med glutenfri meltyper, som med de glutenholdige. Det er blandt andet fordi gluten får dejen til at hæve og danner det fine netværk, der under bagningen får brødet til at holde formen, så det ikke falder sammen.

Når dej kan hæve, er det fordi gluten giver dejen en elastisk membran. Elasticiteten gør, at luftgasser ikke kan slippe ud af dejen. Brødet bliver altså luftigt, større og holder formen.

Naturlige glutenfri meltyper som hirse, majs, ris og boghvede er lige så næringsrige som glutenholdige kornsorter, men har en dårligere hæveevne og bagværk vil let smuldre. Det kræver stor nøjagtighed og gode køkkenredskaber at opnå et godt resultat med glutenfri bagning. Gær- og surdej skal røres længe (op til 20 min.) for at få brødet til at hænge godt sammen.

FiberHUSK® indeholder ikke gluten, men det forbedrer hæveevnen i glutenfri meltyper, så du får et mere sammenhængende brød, der ikke smuldrer. Som en ekstra bonus får du en mere fiberrig kost.

Med FiberHUSK® er det nemt at bage gode, skærefaste brød og boller af glutenfri melsorter. Herunder finder du et udvalg af glutenfri opskrifter med FiberHUSK®.

Chokoladekage

Fuldkornsbrød

Kanelsnegle

Klejner

Norske Hverdagsvafler

Oregano Osteboller

Pizza med Oksekød

Risflutes

Risrugbrød  (gluten-, laktose- & sukkerfri)

Sesambrød

Teboller

Trekornsbrød