2.2

Fiberrig mad med FiberHUSK®

FiberHUSK® er til dig der gerne vil have en sundere, mere fiberrig kost. Til dig der lever efter lavkarbo-princippet, og til dig med glutenallergi.

Nu kan du tilberede lækker fiberrig mad og bagværk med FiberHUSK®. FiberHUSK® er et helt naturligt produkt uden tilsætningsstoffer. FiberHUSK® består af pulveriserede Psyllium frøskaller fra den indiske plante Plantago Ovata, og indeholder 85 % vandopløselige fibre.

FiberHUSK® har en enestående evne til at binde væske. Frøskallerne gelerer, når de kommer i vand (bliver til gele) og det er denne positive egenskab, der gør det muligt at bage brød og lave mad med mange grøntsager, uden at det bliver vandet. De vandbindende fibre gør desuden, at brødet holder sig friskt længere.

Bag lækre brød og boller med masser af fibre

Fødevarestyrelsen anbefaler, at du spiser groft brød med mindst 8 g fibre pr. 100 g. Når du bager selv, kan det være svært at nå et så højt fiberindhold.

Det er godt at bruge fuldkornsmel og kerner i brød og boller, og her hjælper FiberHUSK® ved at styrke de grove melsorters evne til at hæve. Når du bager med de lyse melsorter, sikrer FiberHUSK® at du stadig får de anbefalede fibre. Brød bagt med FiberHUSK® mætter også bedre. Med FiberHUSK® kan du altså bage lækre brød og boller – med et højt fiberindhold, der svarer til Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Se fremgangsmåde og de nøjagtige måleforhold i vores opskrifter her.

Lavkarbo – når du vil skære ned på kulhydraterne

Den helt store trend for øjeblikket er at leve efter lavkarbo-princippet. Det vil sige at man skærer ned på kulhydraterne og skruer op for protein og fedt.

Nogle spiser efter lavkarbo-princippet for at tabe sig eller holde vægten stabil. Andre gør det for at holde blodsukkeret stabilt og atter andre gør det, fordi de kan lide maden og føler sig godt tilpas i kroppen.

Når Lavkarbo-princippet går ud på at spise færre kulhydrater, så bliver mel en af de ingredienser, du skal undgå. Men mel bruges som bindemiddel i mange retter, og det kan være svært at komme uden om det. Det kan du imidlertid med FiberHUSK®. De pulveriserede loppefrøskaller indeholder ingen kulhydrater, men til gengæld masser af fibre. Når pulveret blandes med vand og andre væsker, bliver det til en geleagtig masse, der binder de andre ingredienser sammen. Du kan endda bage brød og kager helt uden traditionelt mel, blot ved at tilføje FiberHUSK®.

Glutenfri bagning

FiberHUSK® gør det lettere at få succes med din glutenfri bagning. Gluten er en nyttig bestanddel i melet, der gør dejen elastisk og får den til at hæve. Derfor er det svært at opnå et godt bageresultat, når man bager med glutenfri meltyper som majs, hirse, ris og boghvede.

Glutenfrit bagværk er ofte dyrt, og mange med glutenallergi bager derfor selv deres brød og kager. FiberHUSK® gør det nemmere at bage glutenfrit. De pulveriserede frøskaller i FiberHUSK® har nogle af de samme egenskaber som gluten, uden at indeholde et eneste spor af det allergifremkaldende protein. Du kan altså slippe for, at dit glutenfrie bagværk virker tungt og smuldrer. Når du tilsætter FiberHUSK® til dit glutenfrie bagværk, giver det et mere luftigt og formfast brød og en skærefast kage.

Alle vores glutenfrie opskrifter er baseret på naturligt glutenfrie melsorter. Du kan se vores lækre opskrifter her på siden.

Sundere mad med ekstra fibre

Alle har gavn af en fiberrig kost og FiberHUSK® kan bruges til mere end bagning. Du kan med fordel føje de ekstra fibre til din frikadellefars, fiskefrikadeller, farsbrød eller smoothies.