Pas godt på dit hjerte med fibre

Kolesterol er et fedtstof, der findes i blodet og kan give åreforkalkning, hvis du har for høje mængder af stoffet. Åreforkalkning øger risikoen for blodpropper og hjertetilfælde, og det er derfor en potentielt livsfarlig lidelse. Det er med andre ord vigtigt at nedsætte kolesteroltallet, hvis det er for højt.

HUSK® Psyllium-frøskaller er et naturlægemiddel, der kan nedsætte forhøjet kolesterol.

Årsager til forhøjet kolesterol

Mængden af kolesterol i blodet kan du selv påvirke med din kost. Mad med et højt indhold af mættet fedt kan hæve dit kolesteroltal. Mættet fedt findes blandt andet i fede mælkeprodukter, ost, kager, is, pizza, chips, pommes fritter, burgere, spegepølse, kokos, leverpostej, mange færdigretter og kød med højt fedtindhold. Hvis du spiser mange af disse fødevarer, er du derfor i risiko for at få forhøjet kolesterol. Rygning, alkohol og for lidt motion påvirker også kolesteroltallet i den dårlige retning.

Læs mere om forhøjet kolesterol på www.netdoktor.dk.

Hvad kan du selv gøre?

Hvis du sænker dit kolesteroltal, kan du bedre undgå åreforkalkning og blodpropper. Du kan selv gøre noget, hvis du har meget kolesterol i blodet – og det er vigtigt, du gør det.

Du kan ændre din livsstil og her får du 5 gode råd til at få bugt med forhøjet kolesterol:

  • Spis sundt fedt i stedet for usundt fedt. Sundt fedt er umættet og kommer blandt andet fra fisk, olier, mandler, nødder, frø og avocado. Det usunde og mættede fedt skal du helst gå udenom. Det er blandt andet i kød, smør og mælk.
  • Drop de fede mælkeprodukter. Gå efter mælk og yoghurt med lav fedtprocent.
  • Spis masser af frugt og grøntsager. De feder ikke – heller ikke i blodårerne.
  • Spis magert kød og skær fedtet fra.
  • Få hjælp fra HUSK®. Med 85 % fibre, er HUSK® Psyllium-frøskaller et stærkt supplement til dine sunde madvaner og hjælper med at sænke dit kolesteroltal.

Du kan ikke selv mærke, om du har for meget kolesterol i blodet. Hvis du er i tvivl, eller har en livsstil, der øger risikoen, så tal med din læge.

HUSK® Psyllium-frøskaller er godkendt af Sundhedsstyrelsen som et naturlægemiddel til behandling af forhøjet kolesterol, forstoppelse, diarré og irritabel tyktarm.