Undgå forstoppelse med fibre

Forstoppelse er en hyppig lidelse. Flere tusinde danskere er hver dag generet af forstoppelse, der rammer både mænd og kvinder i alle aldre.

Når du har forstoppelse, får du hård og knoldet afføring, der er svær at komme af med. Forstoppelse kan give store gener, som mavesmerter, kvalme, hovedpine og nogle gange opkastninger. Derudover kan forstoppelse føre til hæmorider og rifter, der også er stærkt generende.

Kostfibre har en positiv effekt på dit mave-tarmsystem og giver din mave noget at arbejde med. HUSK® Psyllium-frøskaller indeholder 85 % fibre og hjælper mod forstoppelse.

Kostfibre findes også i rugbrød, gryn, groft knækbrød og fuldkornspasta. Kig efter fuldkornsmærket, når du køber ind.

Årsager til forstoppelse

Det har stor betydning for din tarmfunktion, hvad du spiser og hvor meget du bevæger dig. Stillesiddende arbejde, fed og fiberfattig mad, og for lidt motion kan let give dig forstoppelse, fordi tarmen ikke har nok at arbejde med. For lidt væske er også en af de store syndere, hvorfor især ældre mennesker skal være opmærksomme på at drikke nok væske.

Forstoppelse kan også skyldes anden sygdom, en operation eller medicin, og så har nogle mennesker bare større risiko for forstoppelse end andre – for eksempel får kvinder oftere forstoppelse end mænd.

Du kan læse mere om forstoppelse på www.netdoktor.dk.

Hvad kan du selv gøre?

For at undgå forstoppelse, skal du bevæge dig, drikke rigeligt med væske og spise sundt – det vil sige fedtfattigt og med masser af fibre.

HUSK® er baseret på Psyllium frøskaller, der kommer fra den indiske plante Plantago ovata. Produktet indeholder 85 % fibre og er helt uden tilsætningsstoffer.

HUSK® Psyllium-frøskaller giver tarmen noget at arbejde med. Fibrene suger væske til sig og gør derfor afføringen blødere. Samtidig øges tarmindholdets volumen, så de naturlige tarmbevægelser (peristaltikken) stimuleres.

HUSK® Psyllium-frøskaller er godkendt af Sundhedsstyrelsen som et naturlægemiddel til behandling af forstoppelse, diarré, irritabel tyktarm og forhøjet kolesterol.