En usynlig lidelse

Mere end halvdelen af alle danskere over 50 år har hæmorider. HUSK® Psyllium-frøskaller indeholder 85 % fibre og kan være med til at forebygge hæmorider og rifter ved endetarmsåbningen. Desuden kan HUSK® Psyllium-frøskaller lette generne ved toiletbesøg, hvis du allerede har hæmorider eller rifter, fordi mange fibre gør afføringen blød.

Årsager til hæmorider og rifter

Hæmorider og rifter ved endetarmen (analfissur) skyldes ofte forstoppelse, dårlige toiletvaner og fødsler. Rifter kommer, når hård og knoldet afføring passerer endetarmsåbningen.

Hæmorider og rifter ved endetarmen er ikke farlige, men de er generende – de gør ondt, svir, klør og bløder. Man opdager som regel hæmorider eller rifter ved endetarmen, når det pludselig gør ondt at gå på toilettet, eller ved at der er blod på toiletpapiret. Hæmorider bløder som regel mere end rifter.

Søg altid læge, hvis det bløder fra endetarmen. Det er ikke kun hæmorider og rifter, der kan give blødninger.

Læs mere om hæmorider og rifter ved endetarmen på www.netdoktor.dk.

Hvad kan du selv gøre?

Det er vigtigt at undgå hård mave, da knoldet og hård afføring er ekstra smertefuld, hvis du har hæmorider eller rifter ved endetarmen.

Bevæg dig meget, drik rigeligt med vand og spis ekstra meget frugt og grønt. Suppler med kostfibre, der har en positiv indvirkning på dit tarmsystem.

HUSK® indeholder 85 % fibre og er kendt for sin virkning på mave-tarmsystemet. HUSK® blødgør afføringen, så du har mindre ubehag ved toiletbesøg.