HUSK Hjerte 16-9

Hånden på hjertet, ved du så, hvor fiberrig din kost er?

Og fungerer din tarm, præcis som den skal?

De fleste af os oplever en gang imellem rod med fordøjelsen.

Styr på fordøjelsen? Få tips til en god fordøjelse

Det er vigtigt, at vi gør, hvad vi kan for at passe godt på vores tarme, så vi ikke generes unødigt. Men hvad kan man gøre for at holde tarmene glade og tilfredse? Det har vi samlet et lille overblik over her.

Fibre, fibre, fibre! Men hvorfor er de så vigtige?

Fibre er vigtige, fordi de giver maven noget at arbejde med og dermed holder maven i gang. Vi skal dagligt have mellem 25-35 g fibre. Med alle de fristelser, vi møder i hverdagen, kan det dog være svært at få masser af fibre indenbords – hver dag. Er du i tvivl, om du får de fibre, din mave har brug for, gennem dagens måltider, kan et tilskud med de fiberrige psyllium frøskaller i form af HUSK® Psyllium Mavebalance måske hjælpe dig. 

Hvordan virker psyllium frøskaller?

Psyllium frøskaller er opløselige fibre, der opløses til en slags gele i tarmen. Opløsningen sker langsomt, og virkningen er derfor effektiv, fordi fibrene ”skubber” indholdet i tarmen fremad, samtidig med at afføringen blødgøres, og der udvikles mindre gas i tarmene. På den måde bidrager psyllium frøskaller til en normal fordøjelse og tarmfunktion.

5 tips til maven

1. Bevæg dig!

Tarmene bliver glade af motion og bevægelse, så sørg for, at du får bevæget dig mindst 30 minutter om dagen. Tag cyklen, trappen, en rask gåtur i den friske luft, eller snør løbeskoene, og få pulsen op. Al bevægelse gør godt for systemet! Når du bevæger dig, stimuleres dine tarme nemlig samtidig, hvilket gør, at de arbejder bedst muligt.

2. Når du skal, skal du

Hold dig ikke! Når du skal, så skal du – så gå på toilettet, når du skal på toilettet, og sørg for at tage dig god tid.

3. Husk fibrene!

Sørg for at få masser af fibre gennem kosten. Husk derfor de gode fibre, du får fra fuldkornsprodukter, frugt og grøntsager, når du vælger, hvad der skal på aftenens menu.

4. Drik vand!

Når det handler om at få flere fibre gennem kosten, er det vigtigt, at du kombinerer fiberindtaget med at drikke rigeligt med væske, så fibrene har noget at arbejde med. Prøv fx at gøre det til en rutine at drikke et glas vand før og under hvert måltid.

5. Ekstra fibertilskud?

Er du i tvivl, om du får tilstrækkeligt med fibre gennem kosten, kan du med fordel supplere med et tilskud af psyllium frøskaller som fx HUSK® Psyllium Mavebalance.