Vand og fibre 4-3

Hvad kan man gøre for at forebygge træg mave?

De fleste af os oplever indimellem at have problemer med maven som fx træg mave, og det kan både være irriterende og ubehageligt og gå ud over vores daglige velbefindende.

Træg mave? Sådan forebygger du!

Vi har her samlet lidt tips til, hvordan du forebygger træg mave og sørger for at holde maven i gang, og hvad du kan gøre, hvis du oplever problemer.

Hvorfor får jeg træg mave?

At have træg mave vil sige, at afføringen er længere tid end normalt om at nå igennem tarmsystemet og kan også lede til at afføringen kan være svær at få ud.

Det er ikke rart at døje med træg mave og de gener, det kan føre med sig, og det er derfor en god idé at sætte sig ind i, hvad det er, der kan gøre, at man får problemer med træg mave.

Der kan være mange årsager. Ændrede eller uregelmæssige mad- og toiletvaner, rejser og ferier, hvor rutinerne naturligt er anderledes end i hverdagen, og for lidt væske i løbet af dagen er blot nogle af de faktorer, som kan give udfordringer med maven.

Hvordan forebygger jeg træg mave?

Fibre, vand og bevægelse er generelt vigtigt at sørge for at få nok af i hverdagen, hvis du ønsker at forebygge træg mave.

Så tænk masser af gode, fiberrige fødevarer som grove grøntsager og fuldkorn ind, når du lægger ugens madplan, husk at drikke rigeligt med vand i løbet af dagen, og tag trappen i stedet for elevatoren, tag cyklen på arbejde, dyrk yoga eller løb en tur.

Psyllium frøskaller – naturlig hjælp til træg mave

Psyllium frøskaller er med et indhold af hele 85% kostfibre en god fiberkilde og kan være med til at hjælpe maven i gang, hvis du oplever træg mave.

De absorberer nemlig vand – faktisk er de fiberrige psyllium frøskaller i stand til at absorbere deres egen vægt hele 40 gange – og i denne proces produceres en geléagtig konsistens.

Denne gelé bidrager til at blødgøre afføringen og den glatte struktur medvirker til at få processen til at gå lidt nemmere.

Kosttilskuddet indeholder nemlig de fiberrige psyllium frøskaller, som hjælper til normal fordøjelse.

Et fiberrigt tilskud til maven

At maven er i balance, er vigtigt for vores daglige velbefindende, og den fortjener derfor kærlig opmærksomhed. Med HUSK® Psyllium Mavebalance er det nemt at sørge for, at tarmene får flere fibre.

Kosttilskuddet indeholder nemlig de fiberrige psyllium frøskaller, som hjælper til normal fordøjelse.