Toiletvaner 3-4

Hvordan er dine toiletvaner?

Det er ikke det første, vi spørger hinanden om, men faktisk er det et relevant spørgsmål at stille – sig selv i det mindste.

Gør maven glad med gode toiletvaner

Når du vil passe godt på dine tarme, er gode toiletvaner nemlig alfa og omega. Men i en travl og omskiftelig hverdag, hvor vi ofte løber fra det ene til det andet, er det ikke altid lige let at opretholde de gode vaner og rutiner, når det gælder toiletbesøg.

Tips til gode toiletvaner

En mave i balance kræver gode og ikke mindst regelmæssige toiletvaner. Vi har derfor samlet tre gode tips til, hvordan du sikrer, at du opretholder de gode vaner og rutiner, som dine tarme har så godt af.

Hold dig ikke!

Vi ved godt, at et toiletbesøg ikke altid synes lige belejligt, men ikke desto mindre, er det vigtigt at lytte til kroppens signaler.

Når du skal, så skal du! Så lad være med at udskyde toiletbesøget og vente til et bedre tidspunkt. Lyt i stedet til din mave, når trangen melder sig, og gå på toilettet, når du skal på toilettet.

Tag dig god tid!

Sørg for at tage dig god tid, når du går på toilettet, og koncentrer dig om det, du er der for, i stedet for at bruge tiden på mobilen eller med avisen.

Hvis du kan få skabt regelmæssige rutiner for toiletbesøg, er det at foretrække, så sørg for fx at sætte god tid af om morgenen, så du ikke løber ud ad døren og ikke når på toilettet, inden dagen går i gang.

Find den rette stilling

Døjer du med træg mave, og har du svært ved at komme af med afføringen, kan det være en god idé at tjekke, at du sidder rigtigt.

Brug evt. en lille skammel, som du kan sætte fødderne på. På den måde kommer du automatisk til at sidde i den rette stilling.

Husk også fibre, vand og bevægelse!

Selvom gode toiletvaner er vigtige, kan de ikke stå alene, når det kommer til at sørge for at maven er i balance.

En fiberrig kost fra fx grove grøntsager og fuldkornsprodukter, rigeligt med væske i løbet af dagen og regelmæssig bevægelse og motion er også vigtige faktorer, der spiller ind, når du skal finde den gode mavebalance.

Har du brug for et ekstra fibertilskud?

Vil du give maven og tarmene lidt ekstra fibre at tygge på, er et fibertilskud som fx  HUSK® Psyllium Mavebalance et godt valg.

HUSK® Psyllium Mavebalance indeholder nemlig de fiberrige psyllium frøskaller, som danner en form for gelé i tarmen og hjælper med at bevare den gode mavebalance. Har du tendens til træg mave, bidrager fibrene nemlig til en normal tarmfunktion.

Fibrene hjælper ved at blødgøre afføringen og stimulere tarmene, så afføringen bliver lettere at komme af med.