TilbageHUSK® Psyllium Mavebalance HUSK® Psyllium Mavebalance Tarmbakterier – dem skal du være glad for Del: Send Gem: Print: Du skal ikke blive forskrækket, men lige nu giver du husly til 100 billioner tarmbakterier – nærmere bestemt i din tyktarm. Hvad laver alle de bakterier i maven? tænker du måske. Og behøver de være så mange?Dit helt eget økosystemDu har både gode og sygdomsfremkaldende bakterier i din tyktarm, men naturen har sørget for at de lever i fredelig sameksistens. Æren for dét tilfalder din tarmflora, som er et økosystem, hvor de forskellige bakterier hver især har nogle bestemte egenskaber. Netop de egenskaber gør, at der ikke opstår tumult mellem de mange bakterier.Tarmbakterier arbejder for fødenBakterierne hænger ikke bare ud i din tyktarm. Faktisk arbejder de nærmest i døgndrift med at nedbryde den mad, som ikke blev nedbrudt i tyndtarmen. Bakterierne er især gode til at nedbryde kostfibermolekyler. Men der er forskel på hvilke typer bakterier, der foretrækker hvilke slags kostfibre. Derfor bliver din tarmflora påvirket af, hvad du spiser. Tarmbakterierne nøjes dog ikke blot med at udvinde energi fra ufordøjet mad. De producerer også vitaminer, omsætte galdesyrer og nedbryder giftstoffer. Del: Send Gem: Print: